Notícies

Èxit de convocatòria al col·loqui sobre proptech

per Neus Jordi,


Alfredo Díaz-Araque, de Citibox, i Albert Bosch, de Housfy, han estat els ponents de l'esmorzar col·loqui sobre proptech i noves tecnologies en el mercat immobiliari que ha organitzat aquest matí el Barcelona Urban Clúster al Círculo Ecuestre. Davant d'una audiència entregada d'associats al Clúster, ha estat una xerrada molt interessant i pedagògica.

Housfy, que té 11 mesos de vida, està eliminant intermediaris en la compra venda de residencial, com Airbnb ha fet amb els lloguers turístics. Per això es presenta com la immobiliària que no cobra comissions (treballa amb quotes molt més baixes, ja que per exemple no disposa d'una xarxa de comercials per ensenyar els pisos, és una cosa que fa el mateix propietari).

Citibox, per la seva banda, ha posat solució a través de bústies intel·ligents al problema al qual s'enfronta la missatgeria davant l'augment del comerç electrònic, ja que el 25% dels paquets registren lliurament fallit per absència del comprador o per retards.

El president de l'associació, Joan Pla, ha destacat a l'inici de l'acte que un dels objectius del BUC és fomentar i facilitar l'ús de les noves tecnologies per als membres, i d'aquí l'organització d'aquest acte, que "ha aixecat molt interès entre els socis ", segons ha dit.

Els dos ponents han insistit en la idea que el mercat està canviant a gran rapidesa i que cal adaptar-se a aquestes noves tendències, ja que "el proptech és la clau de la transformació digital al mercat immobiliari", en paraules de Díaz Araque. "Fins ara al nostre mercat no hi havia necessitat d'aquest canvi, però ha arribat el moment, ara que comencem a recuperar-nos de la crisi, i les gaseles -les empreses proptech- i els elefants -les empreses tradicionals- han de col·laborar", ha afegit el portaveu de Citibox.

De fet, l'abril de 2017 eren 58 les empreses proptech a Espanya, i ara ja ascendeixen a 160, de diverses àrees, segons han desgranat els responsables de Citibox i Housfy: market places, peer to peer, big data, domòtica i realitat virtual , entre d'altres.

Un exemple de big data aplicat a aquest mercat seria, per exemple, el que ha reconegut que utilitza Albert Bosch per fer nous clients: "Busco a les xarxes socials, sobretot a Facebook, gent que va a divorciar-se, perquè necessitarà vendre la casa si és compartida".

Entre les tendències de futur, els ponents han assenyalat la intel·ligència artificial (Axiare està construint el primer edifici d'Europa en què tot és IA, sense recepció, amb gestió personalitzada mitjançant apps de llums i temperatura, etc.) i els robots i els cotxes autònoms (que ja comença a utilitzar en proves pilot Domino's Pizza, per exemple, i que exigirà que els edificis estiguin preparats per a això).

"Hem de creure en coses impossibles més sovint. Només així estarem preparats per quan es facin realitat", han aconsellat Díaz-Araque i Bosch, citant "Alícia al país de les meravelles".

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos