Notícies

La Casa por el Tejado obre noves possibilitats en promoció residencial a Barcelona

per Neus Jordi,

Aquest matí el Barcelona Urban Clúster ha organitzat un esmorzar col·loqui sobre la innovació en promoció residencial a Barcelona, amb l’arquitecte i CEO de La  Casa por el Tejado, Joan Artés.

Aquesta empresa, dedicada al disseny i la construcció d’àtics prefabricats per als terrats, va néixer el 2012 a partir d’una tesi universitària, i de fet té un lligam estret amb la universitat. Segons ha relatat Joan  Artés, els dos primers anys es van dedicar només a estudiar les possibilitats que hi havia, des del punt de vista constructiu i legal, per aprofitar tota la capacitat constructiva dels edificis de l’Eixample, ja que tradicionalment no s’edificava tota l’altura: era car fer-ho, perquè en aquella època no hi havia grues, i com que tampoc no hi havia ascensors les rendes que es podien treure dels pisos més alts no sortien a compte. D’acord amb aquests estudis, només a l’Eixample barceloní hi ha 6.000 edificis i 800.000 metres quadrats disponibles per esgotar edificabilitat a les cobertes. Una cosa semblant passa a Madrid i altres ciutats espanyoles, i La Casa por el Tejado ara també està iniciant l’estudi corresponent a París.

L’avantatge principal de La Casa por el Tejado és que els habitatges es fabriquen al taller, per tant amb un control de qualitat, costos i temps molt important respecte a una obra convencional. Després, els àtics s’instal·len a les cobertes amb grues. Des de la consecució de la llicència d’obres fins a l’entrega de l’àtic poden passar només entre quatre o sis mesos. Tot i així, tot són projectes individuals i distints, adaptats a les característiques de l’edifici, l’espai disponible, etc.

En els acords per fer-se amb el dret de vol dels edificis utilitza vàries fórmules, depenent de la propietat i també de les necessitats de l’edifici; per exemple, en alguns casos ha rehabilitat tota la façana, s’ha encarregat de la instal·lació de l’ascensor, etc.

La Casa por el Tejado té a unes 50 persones en plantilla i treballa amb 19 estudis d’arquitectura.

La xerrada ha agradat molt i ha estat seguida amb molt d’interès per part dels membres del Barcelona Urban Clúster, que a continuació han pogut gaudir d’un esmorzar de networking.

Comentaris


Per a comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos