Notícies

El director general d’Urbanisme presenta la nova llei del territori

per Neus Jordi,

El director general d’Ordenació del Territori  i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya, Agustí Serra, ha participat avui al primer esmorzar col·loqui de l’any del Barcelona Urban Clúster, que ha versat sobre la nova llei del territori i les noves eines  d’intervenció en la ciutat construïda.

Una trentena d’empresaris dels sector de l’urbanisme, la construcció, les infraestructures i l’immobiliari, socis del Barcelona Urban Clúster, ha escoltat amb molta atenció la xerrada d’Agustí Serra, que ha estat molt instructiva.

Segons ha explicat el portaveu del Govern, el nou text legislatiu que impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat substituirà les lleis sectorials d’ordenació del territori i urbanisme, gestió del litoral i paisatge, i es concep com la concreció d’un procés de revisió dels objectius, els instruments i els procediments vigents a hores d’ara en aquestes matèries. L’objectiu del Govern és anar més enllà dels habituals canvis periòdics en la legislació per proposar una reforma completa del model, tenint en compte que ens trobem en un canvi  de cicle estructural, amb unes necessitats diferents a les que han regit la pràctica urbanística de les darreres dècades. El text, que s’ha començat a tramitar, tindrà un caràcter estratègic i poc conjuntural, ja que deixarà per als futurs reglaments la concreció dels aspectes més tècnics.

El reciclatge urbà, la visió supramunicipal del planejament i de la gestió dels espais oberts i més flexibilitat de les eines de planejament seran alguns dels eixos de la nova llei, que també pretén establir nous mecanismes per reconduir la situació de les urbanitzacions amb dèficits i crear una agència catalana de protecció del litoral i de la legalitat urbanística.

Després de la ponència, els empresaris han pogut intercanviar impressions amb el director general d’Urbanisme, i seguidament s’ha servit un esmorzar de networking.

Comentaris


Per a comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos