Notícies

El Barcelona Urban Clúster encara un any de creixement

per Neus Jordi,

El Barcelona Urban Clúster (BUC) agrupa ja 42 empreses de l’urbanisme, la construcció, l’immobiliari i les infraestructures, amb l’objectiu de seguir fomentant la dinamització d’aquests sectors a la ciutat i l’àrea metropolitana, per tal de què tornin a ser referents en la creació d’ocupació i generació d’activitat econòmica, consolidant i rearfirmant la ciutat de Barcelona com a referent urbanístic modern, racional, sostenible i participativa, contribuint a la millora del benestar a la ciutat.

Es tracta d’una associació sense ànim de lucre que va néixer l’any 2014 de la mà de l’Ajuntament de Barcelona assentant les bases d’una col.laboració públic-privada en el seu àmbit d’actuació, per donar resposta empresarial a les oportunitats de negoci que sorgien des de l’Administració arrel de les seves activitats de promoció internacional, i molt centrada també en atendre les delegacions internacionals que canalitzen molts dels interessos de capital forà per invertir a Barcelona, així com altres requeriments proposats per l’administració.

El BUC afronta el 2017 amb l’objectiu de continuar el considerable creixement experimentat en el nombre d’associats, que en tres anys s’ha gairebé quadruplicat. Entre les últimes incorporacions figuren empreses com Ibercaja, Solvia, Inmobiliaria Colonial, Roca Junyent i Blanch + Conca Arquitectura, entre d’altres.

“Les principals empreses de l’àmbit immobiliari i de la construcció de Barcelona -explica el president de l’associació, Joan Pla- són membres del Barcelona Urban Clúster, com Cuatrecasas Advocats, Comsa Corporació, Santa & Cole, Aguirre Newman, Garrigues Advocats, SABA, Pich Arquitectes, L35 Arquitectes i Caixabank, entre d'altres, el que demostra que per part de les empreses privades hi ha un interès en col·laborar amb les administracions locals de Barcelona per tal de fomentar projectes que situïn Barcelona i Catalunya com a referència mundial. La transversalitat entre els diferents membres del BUC és un valor acreditat que aporta una visió global i participativa en projectes que han de ser generadors d’activitat econòmica per a la ciutat”.

Tanmateix el clúster s’ha convertit en un fòrum generador d’opinió i propostes en relació als aspectes socio-urbanístics que més afecten a la ciutat i la seva àrea metropolitana, especialment en relació a la rehabilitació de grans àrees urbanes i/o la realització del plans d’habitatge, on és imprescindible la col·laboració públic-privada.

 En concret, els principals punts de mira del Barcelona Urban Clúster enguany seran el Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT) i les conseqüències que de la seva aprovació i implantació es puguin derivar quant al seu impacte en l’urbanisme i en l’evolució dels preus del lloguer de la vivenda, i la consolidació del districte 22@.

Comentaris


Per a comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos