Notícies

El Barcelona Clúster Nàutic, cas d'èxit

per Neus Jordi,

El Barcelona Urban Clúster ha celebrat aquest matí un col·loqui amb el Barcelona Clúster Nàutic sota el títol "Com un clúster pot generar activitat econòmica". El president i el director general d'aquesta associació nàutica, Toni Tió i Alejo Trullás, respectivament, han explicat com va néixer i com ha evolucionat aquest clúster, i han parlat de les línies d'acció i activitats que duen a terme.

El Barcelona Clúster Nàutic es va crear a finals de 2013 i compta ara amb uns 85 socis. En poc temps, ha convertit el sector nàutic en un motor econòmic per a la ciutat de Barcelona. "En realitat ja ho era, el que hem aconseguit ha estat convèncer a tots els agents d'aquesta idea", ha assenyalat Tió. Lluny de la imatge elitista, el sector nàutic genera un volum de negoci de 836 milions d'euros i 8.300 llocs de treball. Per cada embarcació de gran eslora que amarra a Barcelona, es calcula que es creen 9 llocs de treball i es gasten a la ciutat un milió d'euros.

El president del Barcelona Urban Clúster, Joan Pla, ha recalcat que "es tracta d'un cas d'èxit de clúster, del qual es poden extreure algunes idees interessants per al nostre clúster i per als nostres associats".

Comentaris


Per a comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Subscriu-te al newsletter
Contacte
Barcelona Urban Clúster
C/Tusset, 23-25, 4º Planta.
Barcelona 08006.
+34 93 419 48 86
Segueix-nos